fbpx

9 Verdienmodellen voor coaches en kennis ondernemers

Jouw waarde in de markt

In een business waarin je je expertise verkoopt, is het jouw onderscheidende waarde waarmee je daadwerkelijk geld verdient. Je verdienmodel bepaalt hoe jij die waarde in de markt zet.
Binnen je business maakt het kiezen van het juiste verdienmodel het verschil tussen ploeteren en een goedlopend bedrijf. Én is het allebepalend in hoe vrij je je voelt in je business. 

Wat is een verdienmodel?

Een verdienmodel staat voor de manier waarop jij inkomen haalt uit je bedrijf. Als coach, trainer of kennisondernemer zijn dit veelal diensten en online producten waarmee je mensen helpt groeien in hun leven of in hun business.
Het is ontzettend belangrijk dat je het juiste verdienmodel kiest en dit juist invulling geeft. Zo zorg je ervoor dat wat jij aanbiedt goed voelt voor jou en goed werkt voor je klanten.

Je passie omzetten in een bedrijf

Zelf heb ik eerst gezocht naar ‘wat wil ik betekenen met mijn bedrijf? En wat moet dan mijn aanbod worden? Uiteindelijk heb ik mijn passie weten om te zetten in mijn bedrijf. Ik ben gaan doen wat ik het allerleukste vind, goed in ben en veel mensen mee kan helpen.
In mijn eerste periode als zelfstandige voelde werk als hobby: kon het echt zo leuk zijn? Maar ik werkte veel uurtje factuurtje en uiteindelijk raakte mijn agenda vol.
Nooit had ik echt nagedacht over een verdienmodel, ik was gewoon gaan ‘doen’. Niks mis mee, maar het werd nu wel tijd om beter na te denken hoe ik mijn expertise slimmer in de markt kon zetten en inzien dat deze expertise een grote waarde had en ik daar een geldbedrag voor ging vragen dat daarmee in balans was.

Ik deel de 9 belangrijkste verdienmodellen die ik zelfs de afgelopen jaren in mijn bedrijf heb toegepast. 

Doe wat je leuk vindt, maar mét een goed verdienmodel

 

Verdienmodellen voor zzp-ers

Als zelfstandige wilde ik snel loskomen van het ‘uurtje factuurtje’ verdienmodel.Want het eeuwige verhaal zou dan blijven: hoe harder ik zou werken, hoe meer ik zou verdienen. Een voorbeeld hiervan zijn freelance klussen

Verdienmodellen voor ondernemers

Je wilt op een gegeven moment gaan kijken hoe je je eigen producten en diensten kunt gaan maken. Waarmee je niet meer je tijd verkoopt, maar je waarde. En waarmee je een eigen visie aanhangt, dingen op jouw manier doet en baas over je eigen agenda bent. Voorbeelden hiervan zijn 1 op 1 trajecten en sessies

Ook maken diensten het mogelijk om je eigen expertise op dezelfde tijd en plek aan meerdere mensen tegelijkertijd aan te bieden. Waarmee jij dus met dezelfde inzet van tijd, meer omzet genereert. Denk hierbij aan trainingen, workshops en opleidingen

Verdienmodellen voor online ondernemers

Wanneer je als trainer, coach of ondernemer je eigen expertise vermarkt, liggen er nog extra interessante kansen voor je. Door middel van het internet kun je natuurlijk in dezelfde tijd grote groepen mensen bereiken zonder een ruimte te hoeven faciliteren. Denk aan online masterclasses en webinars. 

Maar je kunt tegenwoordig je expertise online ook overbrengen zonder dat jij fysiek aanwezig hoeft te zijn. Door je expertise vast te leggen in bijvoorbeeld video’s en werkboeken kunnen individuen en groepen zelfstandig met jouw kennis aan de slag. Denk aan online programma’s en online trainingen. 

Het grote voordeel bij deze laatste categorie is dat je makkelijk kunt gaan opschalen.

“Alleen met online kennisproducten kun je je bedrijf opschalen”

Het geheim voor een succesvol aanbod

Zelf heb ik alle bovenstaande vormen aangeboden en sommige bied ik nog steeds aan. Als educatie wetenschapper heb ik het voordeel dat ik weet hoe je goede diensten en producten opbouwt. Maar bij het vormen van mijn aanbod was nog iets anders doorslaggevend: ik ben gaan kijken naar succesvolle ondernemers. Wat zie ik hun doen? 

Ik kwam tot een conclusie, want er is 1 ding dat succesvolle ondernemers, die hun expertise vermarkten, allemaal doen. 

Waar zij mee opvallen, wat hen aantrekkelijk maakt en waar zij zich mee onderscheiden zijn hun eigen methodes. Het inhoudelijke fundament waarop hun aanbod gebouwd is en waarmee zij kunnen opschalen richting online producten.

 “Waar succesvolle ondernemers mee opvallen, wat hen aantrekkelijk maakt en waar zij zich mee onderscheiden zijn hun eigen methodes”

Ook mijn methodes zijn uiteindelijk de gamechanger geweest in mijn aanbod. Door mijn eigen methodes te ontdekken kon ik eerst mijn diensten maken. Ik startte met coachsessies, workshops en masterclasses. En vervolgens bouwde ik ook vanuit mijn methode grotere 1 op 1 trajecten uit en mijn online programma.

Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor mezelf is inmiddels 1 van mijn favoriete bezigheden. Met de juiste handvatten wordt het leuk, voel je je waarde, creëer je vanuit flow en zet je vol vertrouwen jouw aanbod in de markt. En ik leer je graag de stappen hoe jij dit ook in je eigen bedrijf toepast.

Een methode maakt je vrij!

In de online training ‘Maak je methode’ help ik jou om in 5 weken je inhoudelijk goud vast te grijpen zodat jij je unieke waarde gaat zien én je je (online) aanbod kunt gaan vormen zodat je je bedrijf kunt opschalen. Want onder ieder verdienmodel van een ondernemer die kennis verkoopt, ligt een inhoudelijke methode! 

In deze 5-weekse training neem ik je stap voor stap mee in het opzetten van jouw methode waarmee je zichtbaar en aantrekkelijk wordt in de markt, waarmee jij een expertstatus claimt én waarmee jij vanaf nu zowel je offline aanbod als online aanbod moeiteloos uitbouwt!

Een methode is het inhoudelijke fundament onder je verdienmodel”

Online training Maak je methode

Na de training:

  • Heb je je eigen, unieke methode
  • Voel je jouw unieke waarde waardoor je makkelijker verkoopt
  • Ben je niet meer ‘een van de vele’ in de markt 
  • Vertel je in 1 zin wát je precies doet in je bedrijf en wat dat oplevert 
  • Ken je de stappen om te allen tijde nieuwe methodes te maken
  • Weet je hoe je jouw aanbod met jouw methode kunt opschalen
  • Is jouw expertstatus verhoogd en weten klanten je sneller te vinden

Voel je een stevige basis om vanuit flow ijzersterke diensten en producten te creëren

Lees meer!↓

4 succesfactoren voor online kennisproducten

4 succesfactoren voor online kennisproducten

Online kennisproducten als verdienmodel Vaak denken we nog dat geld verdienen met je passie, kennis of expertise een droom is. Maar waarom eigenlijk? Wanneer je het onderwerp hebt waarover je een kennisproduct wilt maken, heb je alleen nog internet en je laptop nodig...

Lees meer
In 12 stappen een online training maken

In 12 stappen een online training maken

Populair online aanbod Als kennisondernemer, therapeut of coach delen we vaak dezelfde kennis steeds 1 op 1 met onze klanten. Hoe zou het zijn als we een groot gedeelte van deze kennis in een online product verankeren zodat het deelbaar wordt op grote schaal? De...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *